Ficool

Chapter 14 - Chapter 0: World Book and Guide.

(Please skip this and go straight to the story, if you don't wish to read this world lore yet.)

This chapter is basically explanation of all the things mentioned in "Volume 1: Fallen's Return" for a detailed explanation and to understand the verse structure and its cosmology.

1. The structure of the whole Universe.

1. Explanation of Dimensions.

Ans: The most straightforward answer. They are just dimensions. They contain Universes, space, time and laws of physics. Each dimension is superior to one another and are there in an endless and views the lower dimension as a lower existence.

2. Explanation of higher dimension.

Ans: Higher Dimensions as I call them. These are basically superior dimensions and contains the normal dimensions. A higher dimension contains all the endless amount of normal dimensions and also transcends all of them. The higher dimensions are also endless in amount and follows the same qualitative superiority as normal dimensions but for other higher dimensions now with each higher dimension containing their own normal dimensions.

3. Explanation of the River.

Ans: The river is a sea of dimensions that contains all those higher dimensions and transcends them. There is no end for the sea and it is endless in size and structure.

4. Explanation of an Artifact.

Answer: An Artifact contains the river and also transcends it. An Artifact do not contains infinite rivers. There is only one river inside the artifact but covers everything inside the artifact.

5. Explanation of Eons.

Ans: An Eon contains structures that hold endless artifacts and like always. The artifacts have qualitative superiority over each other as well. The eons contians those structures that holds endless artifacts in each structure and an Eon holds endless amount of those structures.

6. Explanation of the Tree.

Answer: The Tree contains endless Eons. Each branch of three creates more Eons and each Eon have its own laws and possibilities for all that.

7. Explanation of Relics.

Ans: The relics shares the same relation with tree, as an Artifact shares with the river.

8. Explanation of Chamber.

Ans: A chamber is a chamber(Lol) of endless relics. It is basically a space that contains infinite relics and each relic is seperated by a dimension gap of this space.

9. Explanation of the Labyrinth.

Ans: A Labyrinth holds endless chambers and each chamber has its own laws and possibilities. And of course. Each is superior to one another.

10. Explanation of the second river.

Ans: Holds the same relation as the first river with higher but for the Labyrinth this time.

11. Explanation of Genesis.

Ans: Same explanation as the Artifact and Relic but for the second River now.

12. Explanation of the Vortex.

Ans: I think we all know it at this point. The Vortex contains endless Genesis and each one is superior to the other. The Vortex is Endless in size.

13. Explanation of The Gates.

And: The Gates are endless in amount. With qualitative superiority over each other. Each Gate contains a vortex. And all Gates have their own Vortex and laws.

14. Explanation of the Nexus.

Ans: Basically the whole Universe itself. It contains everything inside it mentioned until now and also transcends all of it.(I mentioned Universe here as a term to refer to everything of the verse. It doesn't mean just one Universe.)

2. The other related things.

1. Terms like Above: This means transcending something here. Only if the context is given properly.

2. Terms like seeing another as a Story or Lower existence: This means being infinitely superior to something for someone.

3. Explanation of Dawn Cycle.

And: The Universal law. It ignores everything. Whether its a void, a world with different laws of physics or another timeline. Everything except for the End of Space-time time is affected by the Dawn Cycle. Once the dawn cycle hits. It transcends the previous dawn.

4. Explanation of Sovereigns and Voidborns.

Ans: Sovereigns and Monarchs are the authors and Anti Authors of the Nexus. Sovereigns are known as, The Astral Sovereigns, but are referred as Aether Lords. Voidborns on the other hand are known as, The Voidborn Lords, but are referred as Void Monarchs. Both of them exists outside the Dawn Cycle. Beyond even the dawn cycle.

A Monarch, can't be killed by anyone right away. To kill a Monarch, someone has to earn their power. Not born with it right away. The existence of a Monarch resists all manipulation connected to Author Authority, as they themselves resembles Anti-Authors.

Sovereigns control all laws of the Nexus. For them all of it, is another story they can edit. The Nexus of Aetherion, is the combination of the Nexus of each Sovereign. Making it the fusion of Six Nexuses into One. One more Nexus was fused as well, however their creator have decayed long ago.

5. Explanation of Essence.

Ans: They are the ultimate abilities of Aetherion. An Essence power varies solely on Soul, Mind and Will. If someone's soul is powerful, their Essence will be strong even if they don't have knowledge about it. If their mind is strong, they will have far better control over it than other. If their will is strong, then they can increases its potential further. Essence are of three types: Normal, Unique and God.

6. Explanation of God Essence.

Ans: They manipulate the laws of reality and are the ultimate power. A God Essence has a total of five abilities, out of which. Only two can be obtained as Unique Essences. Only a God Essence user can counter another God Essence user. However, if someone can fuel their Unique Essence, power further enough. They can rival a God Essence even if they themselves are not a God Essence holder. Each God Essence has an ultimate move, that can be called as a Trump Card. However, there is a consequence to the Ultimate Move of each Essence.

8. The tier chart.

Ans: There is a unique tier chart for Aetherion. With this being the chart.

Normal species -> High Species -> Evolved species -> Primordial Titan -> Eclipsal Lords -> True Eclipsal Lords -> Sovereigns/Monarchs.

9. Category of each tier.

Ans: 1. A normal species can vary from anything between a low class species to a calamity class.

2. High species are all disaster class to catastrophe class.

3. Evolved species are Catastrophe classes minimum to Disturbance class. Disturbance class species, are those who are superior to Catastrophes in the same way a Catastrophe is to a disaster class but on an even larger margin.

4. Primordial Titans. They existed before creation. They existed before the Sovereigns combined their Nexus. Each Primordial from each Nation are the Primordials from the Nexus of that Sovereign. They are 13 in total. But only 12 were known by all the world. Only a few were aware of the 13th Primordial, Vaelthar. They all are disturbance class minimum, to Severance class. An even higher class than the Disturbance class.

5. Eclipsal Lords: They are all severance class, however only a few cam even come close to the Collapse class which an even higher level.

6. True Eclipsal Lords: They are all low collapse class to high tier collapse class. Yet, compared to the Sovereigns. Their power barely comes close.

7. Sovereigns/Monarchs: The absolute beings and non beings. Their power is far beyond a Collapse class and can't be put into the six tiers of destruction. Only Thanara Vaelthorne in her Prime ever came close to them among all Eclipsal Lords.

10. The Six Tiers or Destruction.

Ans: They are destructive tier of the world. With the list being:

Calamity -> Disasters -> Catastrophes -> Disturbance -> Severance -> Collapse.

11. The Evolved species.

Ans: They are the ultimate Lifeforms of their race. Only second to the Primordials in race superiority. Each race have several forms as their Evolved species. With the current Evolved species there untill now.

Netherborns: The evolved race of Demon race. They are the Evolved forms of Oni, who controlled their wrath to fuel their power further. The more wrathful a Netherborn becomes, the stronger they get. The current Netherborn in the story, is Azarine Nightfall.

Willorions: The evolved race of the Human race. They are the humans who evolved after achieving immortality. They can't die of old age and can regenrate through all form of damages. The current Willorion in the Story, is Lunaria Caelran.

Fellorins: Not mentioned in the story yet, but a Fellorin itself is introduced. They are the evolved species of Angels who evolved into Archangels and then became a Fallen Angel. The current Fellorin in the story is, Seraphine Pyrestorms.

End of World book: Part 1.

That's for all of the lore currently. There is still more but it will be added in the future with later chapters. All the world lore chapters will be uploaded at the end of each volume.

More Chapters